Hollandia nyerte az idei női kézilabda-világbajnokságot3Fénykép© origo.hu

Hollandia nyerte az idei női kézilabda-világbajnokságot

, 11 hír, oldalnézet

A végletekig kiélezett döntőben Hollandia - története során először - megnyerte a női kézilabda-világbajnokságot, mert 30-29-re legyőzte Spanyolországot. Hollandia ezzel egyeneságon kijutott a 2020-as tokiói olimpiára, Spanyolországnak selejtezőt kell játszania. A finálé magas színvonalú volt, kár, hogy a bírók a végén fontosnak érezték, hogy középpontba kerüljenek.

Nem kezdett jól az esélyesebbnek tartott holland válogatott a női kézilabda-világbajnokság döntőjében. Ugyanis ellenfele, az elődöntőben hatalmas bravúrt bemutatva Norvégiát 28-22-re legyőző Spanyolország első tíz támadásából kilencet is góllal tudott befejezni. Alexandrina Barbosa, Nerea Pena és Ainhoa Hernández góljaira kezdetben csak a jobbszélső, Angela Malestein tudott válaszolni.

A 7. percben Emmanuel Mayonnade, Hollandia szövetségi kapitánya időt kért, melynek köszönhetően feljavult csapata játéka. Támadásban elkezdte a gólgyártást Lois Abbingh, Estevana Polman és Danick Snelder is. A védekezésük egyre aktívabban és keményebben működött, valamint Tess Wester is sikerrel védett néhány lövést.