Hosszú távon is megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai© origo.hu

Hosszú távon is megváltoznak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai

, 5 hír, oldalnézet

Hosszabb távon is átalakulnak a munkavégzés egészségvédelmi szabályai, a koronavírus terjedése ellen meghozott intézkedések egy részét a pluszköltségek ellenére fenntartják majd a vállalkozások, ami némi megtakarítást is jelenthet ugyanakkor a csökkenő betegállománynak, az elterjedtebb otthoni munkavégzésnek köszönhetően, a felértékelődő egészségvédelem pedig a biztonságosan termelő cégeknek kiegyensúlyozottabb forgalmat generálhat - hangsúlyozta Vajda Attila, a higiéniai papír termékeket gyártó a piacvezető vállalatcsoport, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója a cég közleményében.

Emellett a kiskereskedelemben, a turizmusban és vendéglátásban, valamint sok más ágazatban is hosszabb távon megmaradhatnak a biztonsági intézkedések.

A koronavírus-járvány idején alkalmazott egészségvédelmi szabályok egy részét a járványveszély megszűnése után is fenntartják a Vajda-Papír magyarországi és norvégiai üzemében. Az összetett védekezés költséges, de szükségszerű és hosszú távon megtérülő befektetés lesz nemzetközi szinten is - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.