Huszonöt év után nyert újra Magyar Kupát az FTC jégkorong-csapata2Fénykép© index.hu

Huszonöt év után nyert újra Magyar Kupát az FTC jégkorong-csapata

, 6 hír, 2 oldalnézet

Az FTC-Telekom nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a miskolci négyes döntő vasárnapi fináléjában 6-3-ra legyőzte a Hydro Fehérvár AV19 együttesét.

Nagy iramban kezdődött a finálé, és az FTC emberelőnye alatt a fehérváriaktól Erdély Csanád talált be, kézzel átvett passz és kiugrás után. Nagy Gergő azonban még a fórban egyenlített: bombája a bal felső sarokban kötött ki. Kapura többet veszélyeztetett a címvédő Fehérvár, de a mezőnyben kimondottan aktív FTC kapujában Arany Gergely remekül védett. Amikor újból létszámfölénybe került az FTC, négy másodperc kellett a fővárosiak góljához: Rasmus Kulmala távoli lövése a jobb felső sarokba csapódott.

A második harmadban az esélyesebbnek tartott Fehérvár diktálta az iramot, és Sarauer Andrew kapáslövése utat talált a kapuba. Csakhogy ez a gól sem törte meg a fővárosi együttest, amely megint emberelőnybe került, és Aki Juusela takarásból leadott kísérletét Michael Ouzas nem védhette. Mindkét oldalon volt egy-egy bravúros mentés: fehérvári részről a hátvéd Szabó Bence, a másikon Arany visszavetődve tisztázott a gólvonalon.