Időzített zöldlámpa: épülhet az új brutális méretű fideszes tehetséggondozási központ a Gellért-hegy oldalában4Fénykép© alfahir.hu

Időzített zöldlámpa: épülhet az új brutális méretű fideszes tehetséggondozási központ a Gellért-hegy oldalában

, 4 hír, 0 oldalnézet

Az április 1-én hozott, majd kedden nyilvánossá tett határozatával megadta az engedélyt a Mathias Corvinus Collegiumnak (MCC) az új épületegyüttes és a szükséges támfalak építésére, a tereprendezésre Kosztyu Anikó a – NER beruházások elé akadályt ritkán gördítő – fővárosi kormányhivatal kiemelt építési ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője.

Vagyis épülhet az új brutális méretű fideszes tehetséggondozási központ a Gellért-hegy oldalában. Az alig titkoltan kormánypárti káderkeltetőnek szánt MCC – amely az általános iskolától egészen az egyetemig szervez kiegészítő képzéseket Kárpát-medencei diákoknak – Tombor Balázs és Tombor András hozta létre.

Utóbbi Orbán Viktor tanácsadójaként, illetve Habony Árpád hitelezőjeként vált ismertté, de van közös médiacége Mészáros Lőrinccel is. Az MCC-t működtető Tihanyi Alapítvány 2020-ban vált közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá, amikor Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatára az akkor is fideszes többségű Országgyűlés mintegy 500 milliárd forint értékű vagyonhoz juttatta.