Ilyen állapotban van most a koronavírussal fertőzött Milák Kristóf2Fénykép© blikk.hu

Ilyen állapotban van most a koronavírussal fertőzött Milák Kristóf

, 5 hír, 0 oldalnézet

Nemcsak fizikálisan viselte meg a világ- és Európa-bajnok úszót, Milák Kristófot a koronavírus, hanem lelkileg is. A fiatal, erős sportembert szó szerint ledöntötte a kór. Lázas volt, izom- és fejfájás gyötörte, valamint rendkívül gyengének érezte magát, ezért a tíznapos karantén alatt csak feküdt otthon. Szüleivel sem érintkezhetett, csak telefonon tartották a kapcsolatot, illetve kellő távolságból beszélgethettek.

– Kristófot nagyon megviselte mentálisan a betegség. Amikor kiderült, hogy pozitív lett a tesztje, teljesen magába zárkózott, nem is nagyon lehetett vele kommunikálni – fejtegette a Borsnak a 200 méter pillangó világcsúcstartójának edzője, Selmeci Attila. – Ezért is kértük, ne kerüljön a nagy nyilvánosság elé, hogy elkapta a koronavírust. Időre volt szüksége, hogy feldolgozza a történteket.

Milák izomzata leépült, és mentálisan is megsínylette, hogy elkapta a vírust © Tumbász Hédi/NS

Bár a 20 éves klasszis teljesen felépült, edzésbe még nem állhatott. Hétfőn és kedden kardiológiai vizsgálaton kell átesnie, hogy kiszűrjék az esetleges szövődményeket, amik akár tragédiához is vezethetnek.