Indul a patkányirtás Budapesten2Fénykép© 24.hu

Indul a patkányirtás Budapesten

, 10 hír, 2 oldalnézet

A Főváros döntésének eredményeképpen célzott, intenzív többlet patkányirtás kezdődik Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen meghatározott tíz - I., V., VI., VII., VIII., IX., XIII., XIV., XIX., XX. - kerületben.

A városigazgatásért felelős főosztályvezető, Németh László a közleményében azt írta: szerdán  a legforgalmasabb pályaudvarok, közlekedési csomópontok (a helyszínek listája csatolva) speciális, teljes körű kezelésével indul a munka Budapesten. Ezt követően, a jövő héttől kezdődően az RNBH Konzorcium munkatársai az V., IX. és a XIII. kerület szennyvízcsatorna-rendszerében helyezik el az irtószert.

A szervezett irtási program további megvalósítása ütemezetten, szektoronként zajlik majd. A forgalom kisebb korlátozása érdekében akár hétvégén, illetve az éjszakai órákban is történhet munkavégzés. A szakemberek minden kezelt pontot kétszer visszaellenőriznek, és amennyiben még a második ellenőrzéskor is patkány-előfordulást állapítanak meg, úgy a kezelést a felszínre is kiterjesztik.