Informatikai szakembereket vesz fel a Nokia Magyarországon3Fénykép© hirado.hu

Informatikai szakembereket vesz fel a Nokia Magyarországon

, 7 hír, oldalnézet

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten – olvasható az erről szóló csütörtöki közleményben. Mint írják, az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában.

A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

A Nokia új globális üzleti céljainak megvalósítása érdekében magasan képzett informatikai szakembergárdát toboroz Budapesten. Az új kompetencia központnak köszönhetően a vállalat hatékonyabban szeretné kiszolgálni az end-to-end 5G, a dolgok internete (IoT), valamint a felhőalapú hálózatok és szolgáltatások kapcsán felmerülő új üzleti igényeit. A most kialakítandó, széleskörű informatikai részleg a Nokia működéséhez szükséges legmagasabb minőséget, hatékonyságot és egyben agilitást biztosítja majd a jövőbeli lehetőségek kiaknázása érdekében.