Ingyenessé teszi Meet videokonferencia-alkalmazását a Google4Fénykép1Videó© hwsw.hu

Ingyenessé teszi Meet videokonferencia-alkalmazását a Google

, 14 hír, oldalnézet

Mindenki számára ingyenessé teszi Meet videokonferencia-alkalmazását a Google. Az eddig a G Suite felhasználók számára igénybe vehető, prémium alkalmazás több lépcsőben válik díjmentessé, várhatóan május első felében. Ezzel a Meet használhatához mindössze egy Google fiókra lesz szükség.

A Google a lépéssel a COVID-19 járvány miatt a videobeszélgetésekre rohamosan növekvő igényt igyekszik kiszolgálni, amelyet saját termékein is érez: csak a Meet napi összesített felhasználási ideje harmincszorosára nőtt, áprilisban már naponta 3 milliárd percet töltenek a felhasználók a szolgáltatásban videomeetingekben - a Meet új felhasználóinak száma pedig napi 3 millióval növekszik. Múlt héten továbbá az egy napra jutó videomeeting-résztvevők száma átlépte a 100 milliót.

Miután a néhány héttel ezelőtt még "Google Hangouts Meet" néven ismert szolgáltatás eddig kifejezetten a vállalati szegmenst célozta, a biztonságra is kiemelt figyelmet kellett fordít, hiszen ügyfelei között egészségügyi, kormányzati szereplők is ott vannak. A szolgáltatásban lehetőség van az egyes meetingek szervezőinek némítani, vagy akár eltávolítani egyes résztvevőket, a Google továbbá nem teszi lehetővé az anonim részvételt a videochatekben.