Jakab Péter kilép a Jobbikból13Fénykép© 168.hu

Jakab Péter kilép a Jobbikból

, 44 hír, 0 oldalnézet

Mint arról az Infostart is beszámolt, megelégelte a Jobbik elnöke a párton belüli csatározást, és nyílt levélben szólította fel elődjét, hogy döntse el, mit akar. Gyöngyösi Márton egyebek mellett azt írta, „ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra”. Ultimátuma indoklásául például azt írta, hogy "Jakab Péterből már „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett, akiből a közélet mémeket gyárt".

Jakab Péter csütörtök délután Facebook-posztban válaszolt a levélre, és azt írta, megdöbbent annak tartalmán. "Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám" - jelentette ki.

Azt írta, hogy a béke érdekében az utóbbi időben már nem szólalt fel a parlamentben és a tüntetéseken sem. Gyöngyösi Mártonnak címezve közölte: "De neked ez sem elég. Ma a leveledben már szélsőbalos proletár őrjöngésnek nevezted azt, ahogy beszélek." (...) Ám "az emberek az utcán, a boltban, a piacon, a pályaudvaron, a hétköznapi életben sokkal keményebben beszélnek a Fideszről, mint én" - magyarázta Jakab Péter azt, hogy ő a "néppel" tart, az "emberek között van nap mint nap".