Jeszenszki András lett az ellenzék közös polgármester-jelöltje Nyíregyházán6Fénykép© hirado.hu

Jeszenszki András lett az ellenzék közös polgármester-jelöltje Nyíregyházán

, 11 hír, 4 oldalnézet

Jeszenszki Andrást, az MSZP nyíregyházi szervezetének elnökét, önkormányzati képviselőt ajánlja a szabolcsi megyeszékhely polgármesterjelöltjének nyolc ellenzéki párt és szervezet az októberi önkormányzati választásokra.

Jeszenszkit a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete, Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd Magyarországért és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja. Az összefogott pártok szerint Jeszenszki "maximálisan megfelelő", aki végigjárta a politika lépcsőfokait, és húszéves "politikai munkája bizonyítja tisztességét, becsületességét és a kérlelhetetlen kiállást az emberekért, a közösségekért".

Jeszenszki szerint példaértékű összefogás született meg Nyíregyházán: egyszerre képviselik "a keresztény értékeket, ugyanakkor a baloldali szolidaritást is, a fiatalos lendületet, töretlenül elítélik a korrupció valamennyi formáját, elkötelezettek a környezet védelme iránt, tisztelik az önálló véleményt és az idősebbek tisztességes, áldozatos, többgenerációs munkáját, példamutatását", írja az MTI.