Jobbik-szóvivő: újraszámoltatják a szavazatokat, ahol visszaélés érhető tetten
Fotó: vs.hu

Jobbik-szóvivő: újraszámoltatják a szavazatokat, ahol visszaélés érhető tetten

9 hírek, 6

A Jobbik újraszámoltatja a szavazatokat azokban a választókörzetekben, ahol visszaélés érhető tetten - közölte az ellenzéki párt elnökségének döntését Jakab Péter szóvivő kedden Budapesten.

Mint mondta, képviselőik és jelöltjeik összevetik a szavazóköri jegyzőkönyvek és a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatait.

Értékelése szerint az a közvélekedés az országban, hogy a Fidesz elcsalta a választást, szerinte a kormánypártiaknak nemcsak arról kellett dönteni, hogy képviselők lesznek-e, hanem arról is, hogy börtönbe kerülnek-e.

A szóvivő azt is mondta, tudták, hogy a Fidesz "minden aljas eszközt felhasznál" a győzelem érdekében; számítottak szavazók szállítására, élelmiszercsomagok osztására, közalkalmazottak megfenyegetésére, illetve arra, hogy az ukrán határon könnyebben jöhettek át a kettős állampolgárok.

Hozzátette, úgy tűnik, hogy a párt "extra segítséget" is kaphatott az NVI-től, amelynek vezetője, Pálffy Ilona egykori fideszes helyettes államtitkár.

Bírálta, hogy az iroda szervere többször megbénult, az urnazárás után órákig nem publikáltak részeredményt, az utolsó fél órában pedig az adatbázis szerint 170-180 ezer szavazat eltűnt.

Jakab Péter példaként beszélt arról, volt olyan, hogy a jegyzőkönyv szerint a Jobbikra leadott 66 szavazatot egy kamupárt neve mellett könyvelték el, illetve olyan is, ahol pártja nulla szavazatot kapott listán, míg a NET párt 122-t.

A szóvivőt...

    Olvassa el: ma.hu