Jövő héten dönt a kormány, hogy február elseje után is fenn kell-e tartani a védekezés szabályait5Fénykép1Videó© portfolio.hu

Jövő héten dönt a kormány, hogy február elseje után is fenn kell-e tartani a védekezés szabályait

, 8 hír, 0 oldalnézet

A vírusmutációk visszaszorítása érdekében fenn kell tartani a korlátozásokat – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az tagállamok vezetőivel tartott videókonferencia-tanácskozás után csütörtökön éjjel az MTI szerint.

Az állam-, illetve kormányfői EU-fórum munkáját irányító Michel az éjszakába nyúló tanácskozást követően tartott sajtótájékoztatón kiemelte: az unió belső határainak nyitva kell maradniuk a belső piac működésének folyamatossága érdekében, a vírussal és minden mutációjával szembeni fellépés sikerének érdekében azonban elképzelhető a nem alapvető fontosságú utazások korlátozása.

Elmondta: egyetértés volt abban, hogy a vakcinákat a lélekszám arányában, azonos időben kell eljuttatni minden tagállamnak. Szükség van az oltási kampány eredményeinek nyomon követésére, a tapasztalatok megosztására, illetve a tömeges oltáshoz szükséges infrastruktúra és eszközök rendelkezésre állására is. A rendelkezésre állás érdekében az oltóanyaggyártóknak tiszteletben kell tartaniuk a megállapodásokat – húzta alá Michel.