Kálmán Olga is indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson20Fénykép1Videó© blikk.hu

Kálmán Olga is indul a főpolgármester-jelölti előválasztáson

, 37 hír, 5 oldalnézet

Dobrev Klára, a párt EP-képviselője jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a DK is beszáll a budapesti előválasztási küzdelembe, és Kálmán Olgát ajánlja a választók figyelmébe. "Olyan főpolgármester-jelöltet szeretnék a budapestiek figyelmébe ajánlani megalkuvás és kőkeményen küzd Orbán rendszerével és Tarlóssal szemben" - mondta a politikus.

Kálmán Olga arról beszélt: van programja, de személyesen az aláírásgyűjtés alatt az emberekkel beszélve akarja ezt véglegesíteni. Kérdésre válaszolva azt mondta, független főpolgármester-jelölt lesz a DK biztatására. A célja, hogy visszaadja Budapestet a budapestieknek, és jelezte, bárkivel szívesen leül vitázni.

A lépés érdekessége, hogy a DK eddig kivonta magát az ellenzéki főpolgármester-jelöltségért folytatott versenyből, ám az európai parlamenti választás eredmény átírta az erőviszonyokat az ellenzéki oldalon. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke még a választás után is úgy nyilatkozott, továbbra is Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjét támogatják, ám most mégis Kálmán Olga mögé áll fel a legerősebbé előlépő ellenzéki párt.