Káoszhoz vezetett az idősek regisztráció nélküli oltása Olaszországban2Fénykép© origo.hu

Káoszhoz vezetett az idősek regisztráció nélküli oltása Olaszországban

, 9 hír, 0 oldalnézet

Káoszhoz vezetett a 70-80 évesek regisztráció nélküli oltásának elindítása Olaszországban, miután a kormány korosztályok szerint programozta át a koronavírus elleni vakcinázást, elsőbbséget adva az időseknek - jelentette az olasz sajtó kedden.

A lombardiai Milánóban az esős idő ellenére több órán át az utcán álltak hosszú sorban a hetvenöt év felettiek, akik a Baggio katonai kórházban kaptak védőoltást. Naponta 1200 oltást tudnak beadni reggel nyolc órától este nyolcig, és az oltóközpont hétvégén is dolgozik a korosztály beoltásának minél előbbi befejezésére. Az egymilliós városban eredetileg márciusra tervezték az idősek beoltását, ami a vakcinahiány miatt késett.

A dél-olaszországi Basilicata tartományban, Matera és Potenza városában csütörtökig tart a 60 és 79 év közöttiek regisztráció nélküli oltása. Az előzetes értesítés nélkül bejelentett vakcinázás tömegeket vonz: az oltási sátrat Katar ajándékozta, és az idősek AstraZeneca-oltásban részesülnek. Úgy nyilatkoztak, ahogy meghallották, hogy lehetőség van a vakcinázásra, rohantak az oltási állomásra, mivel a tartományban működtetett regisztrációs rendszer még el sem érte az ő korosztályukat. A helyi sajtó beszámolói szerint az idősek szinte megrohamozták az oltóállomást.