Karácsony Gergely és Szabó Tímea nullaszázalékos pártja mindig másokon élősködik2Fénykép© origo.hu

Karácsony Gergely és Szabó Tímea nullaszázalékos pártja mindig másokon élősködik

, 5 hír, 0 oldalnézet

Bár hatalmas bukást szenvedett el a baloldal az országgyűlési választásokon, a Karácsony Gergely-féle Párbeszédnek így is megérte, hogy közösen indult a hat párt, hiszen önállóan biztosan nem jutottak volna be az Országgyűlésbe. Az egy százalék alatti támogatottságú párt még sosem indult önállóan, mindig másokkal, pártokra, pártszövetségekre akaszkodva sikerült képviselőt küldeniük a Parlamentbe. Szövetségeseiket azonban többször elárulták, sőt már a Párbeszéd alakulása is egy pártszakadás következménye. Bemutatjuk a Karácsony-Szabó Tímea-féle társaságot – írja az Origo.

A Párbeszéd MagyarországértMagyarországértMagyarországért 2013 januárjában alakult az LMP pártszakadása után. Az LMP-ből kilépő tagok ugyanis nem értettek egyet azzal, hogy az akkor Schiffer András vezette párt nem lép szövetségre a bukott szocialista miniszterelnök, Bajnai Gordon vezette Együtt-tel.

majd márciusban a frissen alakult Párbeszéd szövetséget kötött az Együtt-tel, mely később a szocialistákkal és a DK-val kiegészülve közösen indult a 2014-es választáson. Ekkor az Együtt-PM-nek mindössze négy, a Párbeszédnek csupán egy parlamenti mandátum jutott, amit Szabó Tímea vehetett át.