Karácsony Gergely megfúrná a gellérthegyi sikló-projektet2Fénykép© index.hu

Karácsony Gergely megfúrná a gellérthegyi sikló-projektet

, 5 hír, 0 oldalnézet

„A Fidesz-KDNP 2013–14-es támogató hozzáállása tartotta a mai napig életben a Gellért-hegyi sikló megépítésének PPP konstrukcióban tervezett koncepcióját. Nem teljesültek a finanszírozási feltételek, az eredeti tervek lejártak, ebből érdekmúlás keletkezett, az együttműködési kötelezettségét pedig nem teljesítette a projektcég” – sorolta a szerdai Fővárosi Közgyűlésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azokat az okokat, amelyek miatt a főváros eláll a Gellérthegyi Sikló Kft.-vel kötött szerződéstől.

A vagyontörvény értelmében – Kiss Ambrus ismeretei szerint – már amúgy sem lehet ilyen magántőke-bevonáson alapuló koncessziós konstrukcióban közberuházást végezni. A főpolgármester-helyettes ezen felül megemlítette azt a jelenleg is hatályos kormányhatározatot, amelyből kiolvasható, hogy egyébként a kormány is közberuházásként tekint a sikló megvalósítására (ezt azonban a beruházó projektcég vitatja).

A Fidesz részéről Bagdy Gábor azonban arra emlékeztetett, hogy ez a szerződés még a Demszky-Hagyó korszak három PPP projektje közül az egyik.