Karácsony nullára csökkentené a halálos balesetek számát Budapesten3Fénykép1Videó© hirado.hu

Karácsony nullára csökkentené a halálos balesetek számát Budapesten

, 7 hír, 0 oldalnézet

– írta Karácsony Gergely szerda délután Facebook-posztjában. A főpolgármester ezért kilenc tényállítást tett közzé arról, mit, miért és hogyan csinálnak.

Karácsony leszögezte, hogy nem hoz statáriális döntéseket, és nem él vissza a veszélyhelyzet miatti felhatalmazással, „az nem az én műfajom”, jegyezte meg. Ezen kívül tudatta, hogy az elképzeléseik illeszkednek a Tarlós István által elindított budapesti mobilitási programhoz, amit akkor ellenzéki képviselőként ő is megszavazott, de eddig nem történt semmi a megvalósítás érdekében.

Nem, nincs arról szó, hogy a városban mindenhol, minden egyes útszakaszon csökkentenénk a megengedett sebességet. (..) A mi célunk ezen területek növelése ott, ahol az elmúlt években úgy alakultak át a közterek, utcák, autóutak, hogy jelenleg már csak balesetveszélyesen lehet nagyobb sebességgel autózni. Mi ezt a balesetveszélyt fogjuk csökkenteni, és elérjük, hogy ne a cammogástól ideges autósokat kelljen kerülgetniük a folyamatos balesetveszélyben lévő gyalogosoknak a szűk utcákon, ehelyett élhető közterek alakuljanak ki a város gyakorta túlzsúfolt belső részein