Karácsony szerint 38-szoros profittal adja el az állami vállalat az önkormányzatoknak a Paksi Atomerőmű által előállított áramot3Fénykép© nepszava.hu

Karácsony szerint 38-szoros profittal adja el az állami vállalat az önkormányzatoknak a Paksi Atomerőmű által előállított áramot

, 4 hír, 11 oldalnézet

Harmincnyolcszoros profittal adja el az állami vállalat az önkormányzatoknak a Paksi Atomerőmű által előállított áramot – írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint megjegyzi, a jelenlegi kalkulációk mellett ez egész konkrétan azt jelenti, hogy a budapesti közösségi közlekedés villamosenergia-igényének 2023. évi többletköltsége önmagában meghaladná a Fővárosi Önkormányzat teljes iparűzésiadó-bevételét. „Magyarul, nincs annyi bevételünk, mint amekkora a számla” – írja.

Karácsony szerint a helyzet tarthatatlan, ezért levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, mégis, mint írja, a „legjobb lenne személyesen megbeszélni, például a Magyar Önkormányzatok Szövetsége által kezdeményezett nemzeti energiacsúcson”.