Káromkodás miatt büntették meg Federert© 24.hu

Káromkodás miatt büntették meg Federert

, 5 hír, 3 oldalnézet

Azt hittem, Roger Federerről már nem lehet újat mondani. Hacsak nem annak apropóján, hogy valami csoda folytán két esztendő után, harmincnyolc évesen újra Grand Slam-tornát nyer, immár a huszonegyediket, vagy ha az egy győzelemmel őt követő Rafael Nadal befogja. (Melbourne-ben ez utóbbi már biztosan nem történhet meg.) De hogy egy nem különösebben ismert teniszező, bizonyos Tennys Sandgren elleni mérkőzése pályafutása egyik emlékezetes momentumaként marad meg az emlékezetünkben, azt nem gondoltam volna.

A Sandgrenhez hasonló kaliberű játékosokat Federer karrierje során rendre három szettben, legfeljebb az első játszmában kissé szenvedve, netán azt – miként most Fucsovics Márton ellen – elveszítve fogyasztotta el előételként a nagy falatok előtt.

Ám az idei ausztrál nyílt bajnokságon a svájci fenomén szenved. Hiába no, harmincnyolc éves, és ő sem lesz már fiatalabb. Már a harmadik fordulóban, az ausztrál Millmann ellen is a tűzzel játszott. A döntő szett úgynevezett szuperrövidítésében 8–4-es hátrányból kapaszkodott vissza, s nyert 10–8-ra.