Kárpótlást ad a Boeing - itt vannak a részletek3Fénykép© portfolio.hu

Kárpótlást ad a Boeing - itt vannak a részletek

, 7 hír, oldalnézet

A Boeing amerikai repülőgépgyár 144 500 dollárt (mintegy 43 millió forint) fizet családonként 50 millió dolláros kárpótlási alapjából az általa gyártott, 737 MAX 8 típusú gépekkel tavaly októberben és idén márciusban lezuhant áldozatok hozzátartozóinak – közölték az alap kezelői hétfőn. A két katasztrófában 346 ember vesztette életét.

Ken Feinberg és Camille S. Biros washingtoni ügyvédek szerint a kártérítés iránti igényeket azonnali hatállyal fogadják, és a az igényléshez a családtagoknak nem kell lemondaniuk arról, hogy kártérítés iránti jogaikat bíróság előtt érvényesítsék.

A bejelentéssel együtt a Boeing vezérigazgatója, Dennis Muilenburg azt is megerősítette, hogy továbbra is mélyen együttéreznek a katasztrófákban meghaltak családtagjaival. „Az alap megnyitása fontos lépés azon igyekezetünkben, hogy segíthessünk az érintett családoknak” – tette hozzá. A Boeing júliusban azt is bejelentette, hogy további 50 millió dollárt készül költeni az érintett közösségekben oktatásra és gazdasági fejlesztésre, írja az MTI.