Kásler megvédte a módosított Nemzeti Alaptantervet2Fénykép© 24.hu

Kásler megvédte a módosított Nemzeti Alaptantervet

, 6 hír, oldalnézet

A módosított Nemzeti Alaptanterv (NAT) ismeretanyaga mindenki számára elsajátítható és elsajátítandó, biztos alapot nyújt az elhelyezkedésre az élet bármely területén – közölte az emberi erőforrások minisztere hétfőn az M1 csatornán, azt követően, hogy oktatási szakemberek élesen bírálták az új alaptantervet.

Kásler Miklós azt mondta, hogy a módosításra azért volt szükség, mert a jelenleg hatályban lévő Nat néhány része elavult. A miniszter hangsúlyozta, hogy a módosításnak köszönhetően a jövő generációi értékorientált, európai magyar értékeket felmutató tananyagra támaszkodva léphetnek ki az életbe, az életkoruknak megfelelő tartalommal rendelkező tantárgyakat pedig a legkorszerűbb módszerekkel tanulhatják.

Hozzátette: a módosított Nat az 1., az 5. és a 9. évfolyamon felmenő rendszerben a 2020/2021-es tanévtől lép életbe. A Nemzeti Alaptantervvel párhuzamosan állították össze a kerettanterveket is, és a tankönyvek átírása is folyamatban van, a módosított NAT bevezetésével időarányosan történik.