Két fejesgóllal verte a Puskás Akadémia a Debrecent© sonline.hu

Két fejesgóllal verte a Puskás Akadémia a Debrecent

, 4 hír, 0 oldalnézet

A legutóbb bronzérmes Puskás Akadémia FC Batik Bence két fejesgóljával 2-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP BankOTP BankOTP Bank Liga 16. fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A hazaiak kezdtek jobban, egy kapufára fejelt sarokrúgás után a következőt már a kapuba bólintotta Batik Bence. Támadásban maradt a Puskás Akadémia, sorra jöttek az újabb veszélyes szögletek, de ezeket megúszta a góltól láthatóan megzavarodott Debrecen. A 30. perctől mutatott először életjeleket a vendégcsapat, amely több alkalommal eljutott a felcsúti tizenhatosig és Dzsudzsák Balázs távoli átlövésével egyenlített.

Szünet után alábbhagyott a csapatok lendülete, többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, amelybe sok hiba csúszott. Mindkét edző cserékkel próbálta újra felpörgetni a tempót, ami nem igazán sikerült. A meccs az utolsó előtti percben dőlt el: sarokrúgás után nagyszerű mozdulattal csúsztatott a kapuba Batik, ezzel három ponthoz juttatta a Puskás Akadémiát, amely így átmenetileg pontszámban beérte a dobogós Kisvárda-Kecskemét párost.