Két halálos baleset az utakon6Fénykép© infostart.hu

Két halálos baleset az utakon

, 11 hír, 0 oldalnézet

Megütötték az európai tőzsdéket 2018.12.14 10:01A globális gazdasági lassulástól való félelem az európai tőzsdékre is hatott ma reggel, az irányadó nyugat-európai indexek 1 százalék feletti eséseket mutatnak.

Az autógyártók vezetik a lejtmenetet a mai kereskedésben. Az amerikai-kínai kereskedelmi háború nagy vesztesei közé tartoznak és a ma közzétett európai autóértékesítési adatok sem kedveztek a szektorhangulatnak. Novemberben 8,1 százalékkal csökkentek az európai újautó-eladások, a Volkswagen, a Renault és a Fiat-Chrysler különösen nagy visszaesésről számoltak be és a várakozások szerint a szigorúbb emissziós szabályok miatt a közeljövőben is nyomás alá kerülhet a kereslet.

Esés a magyar tőzsdén 2018.12.14 09:14A negatívra forduló részvénypiaci hangulatban eséssel indult a kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 0,5 százalékos csökkenéssel nyitott. A blue chipek közül az OTP a leggyengébb ma reggel, 0,7 százalékos eséssel kezdte a kereskedést. A Mol 0,4, a Richter 0,5 százalékot esett, a Magyar Telekom viszont emelkedésével felülteljesítő ma, 0,6 százalékot erősödött a papír.