Két héttel meghosszabbították a vizsgaidőszakot a járvány elleni védekezésben részt vevő egyetemi hallgatók© index.hu

Két héttel meghosszabbították a vizsgaidőszakot a járvány elleni védekezésben részt vevő egyetemi hallgatók

, 9 hír, 2 oldalnézet

Eddig 5200, többségében orvosi és  egészségtudományi egyetemi hallgató vett részt a a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte Schanda Tamás az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára kiemelte, hogy ezek a hallgatók kivették részüket a pedagógusok és a kormányhivatali dolgozók szűréséből, csaknem ezer fiatal 64 különböző kórházban dolgozik és dolgozott. Csak az Országos Mentőszolgálat kötelékében eddig összesen 17 757 műszakban teljesített szolgálatot 2200 fiatal.

A  Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem a Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a győri Széchenyi Egyetem hallgatói láttak el feladatokat, de további egyetemek, mint a Corvinus vagy a BME, az ELTE és a PPKE hallgatói és diákjai egyéb adminisztratív, akár sofőri feladatokban vették ki a részüket a feladatokból és járultak hozzá a vírus elleni védekezéshez.

Hétköznaponként átlagosan 200-250 egyetemi hallgatót tudnak bevonni a védekezésbe – folytatta a politikus –, hétvégén is körülbelül 100 hallgató áll csatasorba az OMSZ-nél. Hatalmas köszönet illet őket, főleg, hogy most, vizsgaidőszakban is segítik a védekezést.