A kínai elnök megerősítette: találkozik Trumppal
Fotó: www.atv.hu

A kínai elnök megerősítette: találkozik Trumppal

5 hírek, 4

Hszi Csin-ping kínai elnök csütörtökön megerősítette, hogy kétoldalú találkozót tart amerikai hivatali kollégájával, Donald Trumppal a november végi argentínai G20-csúcson - tudatta a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G-20 csoport vezetői november 30-án és december 1-jén tanácskoznak Buenos Airesben.

"Beleegyeztem, hogy találkozzak Trumppal a következő G20-csúcson, ahol a két félnek lehetősége lesz arra, hogy alapos eszmecserét folytasson közös érdekeiről" - mondta Hszi Csin-ping egy pekingi találkozón, amelyet Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszterrel tartott.

A kínai államfő szerint az amerikai-kínai kapcsolatokban a közelmúltban tapasztalt "viszontagságok" ellenére a kétoldalú kapcsolatok folyamatosan fejlődtek az elmúlt négy évtizedben, és a nemzetközi közösség azt akarja, hogy e kapcsolatok a "megfelelő irányba" fejlődjenek.

A találkozón a 95 éves, Nobel-békedíjas Kissinger hangsúlyozta: az együttműködés az Egyesült Államok és Kína között elengedhetetlen a békéhez és a jóléthez a világban. Méltatta Kína erőfeszítéseit, amelyeket e cél megvalósítása érdekében tesz.

Kissinger szerint az amerikai-kínai kapcsolatok fejlesztéséhez stratégiai gondolkodásra és előrelátásra van szükség. Hozzátette, a két országnak el kell mélyítenie egymás kölcsönös megértését, erősítenie kell stratégiai kommunikációját, fol...

Olvassa el: atv.hu