Kiderült, mikor lesz Andy Vajna hollywoodi temetése3Fénykép© blikk.hu

Kiderült, mikor lesz Andy Vajna hollywoodi temetése

, 10 hír, oldalnézet

Az egykori filmügyi kormánybiztos budapesti temetése után hamvainak egy részét Los Angelesben helyezik örök nyugalomra fia, Justin és szülei mellett. Így lehetőség lesz arra, hogy Arnold Schwarzenegger után Andy Vajna hollywoodi filmes kollégái és barátai is elbúcsúzhatnak a januárban elhunyt világhírű magyar producertől - írja a Blikk.

A lap hollywoodi források alapján ír arról, hogy mivel február 24-én lesz az idei Oscar-gála, Vajnát azon a héten pár nappal előtte temetik el. A gála hetében már szállingóznak a vendégek Hollywoodba, így a temetéskor már sok színész, rendező és producer lesz a városban, akik így személyesen vehetnek végső búcsút a világhírű producertől. Vélhetően ezért dönthetett úgy a család, hogy a szertartás napja a filmes díjkiosztóhoz közeli időpontban legyen - írja a lap, amely úgy értesült, hogy Andy Vajna hamvait a héten szállítják Los Angelesbe, és az özvegy, Vajna Tímea is ott lesz.

A magyar filmest itthon, a Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra, több százan búcsúztatták a nem sajtónyilvános szertartáson január utolsó napján. Akkor jó barátja, Arnold Schwarzenegger mondott beszédet, de lerótta a kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök, az itthoni filmes szakma is jelen volt, és Budapestre utazott Paul Verhoeven filmrendező, illetve a magyar származású forgatókönyvíró, Joe Eszterhas is.