Kimondták: az elektromos cigaretta káros az egészségre4Fénykép© portfolio.hu

Kimondták: az elektromos cigaretta káros az egészségre

, 10 hír, 3 oldalnézet

Az elektronikus cigaretta kétségkívül káros az egészségre, és szabályozni kell használatát - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közzétett jelentésében, amely egyben nem tanácsolja az e-cigarettát azoknak, akik le akarnak szokni a dohányzásról.

A világszervezet hetedik jelentése "a globális dohányzási járványról" kiemeli, hogy az elektromos cigaretták és a hevített dohánytermékek nem segítik a daganatos betegségek elleni harcot. Egyben felhívja a dohányzók és a kormányok figyelmét arra, hogy ne bízzanak a dohányvállalatok állításaiban - írta az MTI.

Az új termékek fejlesztésének egyedüli célja, hogy a dohánycégek kiterjeszthessék piacaikat - mondta Vinayak Prasad, a WHO programmenedzsere a jelentés Rio de Janeiró-i bemutatásakor. - Semmilyen különbség nincs a cigaretta és a hevítettdohány-termékek között azon kívül, hogy utóbbiak esetében dohányfüst és kátrány nem keletkezik. Az elektromos cigaretta, nem dohányt, hanem nikotint tartalmaz, és azzal terjesztik, hogy segít leszokni a dohányzásról.