Kossuth-barlangi tragédia: Mártont a búvárkodás hozta össze, majd szakította el örökre szerelmétől2Fénykép© kemma.hu

Kossuth-barlangi tragédia: Mártont a búvárkodás hozta össze, majd szakította el örökre szerelmétől

, 5 hír, oldalnézet

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja a szabadidejében végrehajtott tervezett feltáró merülés során szenvedett végzetes balesetet 2022. április 3-án. Márton többször merült már a Kossuth-barlangban, ahol egy 15 méter hosszú, szűk, ismeretlen járatban érte a baleset: mentésén több mint ötven szakember dolgozott - írta a Bors.

A fővárosi tűzoltó a tájékozódási búvárúszó Európa-bajnokságon 2014-ben bronzérmet szerzett, a Hableány kirándulóhajó katasztrófája utáni kutatásban és mentésben végzett munkájáért pedig a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki – emberségét jól példázta a Pál-völgyi-barlang bejáratánál összegyűlt emlékezők népes tábora.

Óriási számban voltak jelen a nem csupán hivatalból, de barátságból, illetve bajtársiasságból is megjelent kollégák, akik néma csendben kezdték meg a kegyelet virágainak elhelyezését: a tűzszerészek, tűzoltók, katasztrófavédelmisek jelenlétében is zajló tiszteletadás zavartalan nyugalomban történt – természetesen a barlangi mentők megrendült csapata is szomorúan emlékezett a búvárra.