Kovács Zoltán kioktatta a New York Times-t
Fotó: www.hirado.hu

Kovács Zoltán kioktatta a New York Times-t

7 hírek, 4

A The New York Times szerkesztői még mindig nincsenek tisztában a menekültválsággal

– írta blogjába Kovács Zoltán kormányszóvivő, reagálva az amerikai napilap múlt heti szerkesztőségi cikkére, amelyben azt állították, hogy Magyarország súlyosbította a menekültváltságot.

A kormányszóvivő szerint manhattani kényelemből kétségkívül nem könnyű megfogni ezt a “vitathatatlanul nehéz problémát”, de ha komoly eszmecserét akarunk róla folytatni, akkor tisztában kell lennünk az alapvető tényekkel. A szóvivő a blogjában idézi ezzel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerint egy ország, amely nem képes megvédeni határait, nem is ország.

Az Orbán-kormány azért épített kerítést Magyarország déli határánál, mert az egyben a schengeni övezet külső határa is. Ez nem egyszerűen a “határ megerősítését” szolgálta – ahogyan írta az amerikai lap -, hanem Európa védelmét, illetve a schengeni egyezményből eredő kötelezettségeinek betartását is, amelyek a többi között előírják az EU-ba irányuló illegális migráció megakadályozását.

“A szabad mozgást lehetővé tevő, határ nélküli övezet, a schengeni övezet határbiztonságának és integritásának fenntartása alapvető fontosságú az EU biztonsága és a belső piac működése szempontjából. Ez itt a lényeg” – írja Kovács Zoltán az amerikai lap írására reflektálva. Leszögezte, hogy az erős és biztonságos határ nem súlyosbítja a menekültválságot, éppen...

    Olvassa el: 24.hu