Kovács Zoltán szerint megérdemelné a legalja újságíró díjat egy finn napilap Magyarországról írt cikke© origo.hu

Kovács Zoltán szerint megérdemelné a legalja újságíró díjat egy finn napilap Magyarországról írt cikke

, 7 hír, oldalnézet

Kovács Zoltán államtitkár a közösségi oldalán egyértelműen és határozottan elítélte, hogy a baloldali Sanoma médiaplatformhoz tartozó Helsingin Sanomat keddi propagandacikkében Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a több tízmillió ember haláláért felelős Joszif Sztálin szovjet diktátorhoz hasonlította.

Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán hívta rá fel a figyelmet arra a tényre, hogy „az elmúlt tíz év során rengeteg hazug, rosszindulatú, politikailag motivált írást olvashattunk Magyarországról és a kormány munkájáról, és sokszor mondták már, hogy ennél nincs lejjebb". De a Helsingin Sanomat ma reggeli, rendkívül hosszúra nyúlt eszmefuttatása megérdemelné a <<legalja>> újságírói díjat (is) - tette hozzá.

Hogy miért? – tette fel a költői kérdést Kovács. A finn napilap cikkében azt fejtegeti, hogy milyen közös személyiségjegyek jellemzik a diktátorokat, illetve miként magyarázható meg pszichológiai fogalmakkal, hogy hatalomra kerülve diktátor lesz-e egy politikai vezetőből, vagy nem.