Kövér László a kommunizmus iránti nosztalgia veszélyeire figyelmeztetett3Fénykép© hirado.hu

Kövér László a kommunizmus iránti nosztalgia veszélyeire figyelmeztetett

, 5 hír, 2 oldalnézet

Brüsszel az új Moszkva - mondta a házelnök.

Varsó, 2019. június 5., szerda (MTI) - Védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben, amelynek nevében, tömegmanipulációs módszerekkel élve közösségeinket bomlasztják - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerdán Varsóban, a közép- és kelet-európai országok parlamenti elnökeinek találkozóján.

Kövér László felszólalásában leszögezte: Magyarországon "politikai értelemben a kommunizmus korszakát 1990-ben, míg a posztkommunizmus korszakát 2010-ben, békés és demokratikus módon" zárták le, a 2011-es alaptörvény pedig szilárd közjogi alapot teremtett arra, hogy a kommunista rendszer többé soha ne térhessen vissza.

Ugyanakkor védekezni kell azzal szemben, hogy Európában egyes politikai erők és a mögöttük álló erőcsoportok ma "ugyanolyan erőszakos népboldogító politikát kívánnak folytatni, immáron a totalitárius vonásokat mutató liberalizmus nevében", mint országainkban annak idején tették a szocializmus építésének jegyében - figyelmeztetett az Országgyűlés elnöke.