Kövér László: legyőzetve is győztes forradalmunk erőt adott, és irányt szabott2Fénykép© origo.hu

Kövér László: legyőzetve is győztes forradalmunk erőt adott, és irányt szabott

, 7 hír, 0 oldalnézet

Az 1948-49-es szabadságharc erőt adott, hogy a magyarság felülkerekedhessen a XX.-XXI. század kihívásain – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a romániai Oklándon tartott hálaadó Istentiszteleten az aradi tizenhármak és társaik mártíriumára emlékezve vasárnap .

„Legyőzetve is győztes forradalmunk erőt adott, és irányt szabott a XX. század magyarjainak 1956-ban, amikor szembeszegültek az idegen zsarnoksággal; erőt adott 1990-ben, amikor kimentettük hazánkat a kommunizmus összeomló romjai alól; és erőt adott a XXI. század magyarjainak is, amikor 2010-ben országunkban lezártuk a posztkommunizmus korszakát, és megnyitottuk a korábban oly sokáig megtiport haza és megalázott nemzet felemelkedésének új korszakát” – emelte ki Kövér László az MTI-hez eljuttatott beszédében.

Mint mondta, ma főt hajtunk múltbéli forradalmaink hőseinek életáldozata előtt, és ugyanakkor ünnepeljük jelenkori békebeli hőseink munkaáldozatát, amellyel megújították Oklándon az Isten Házát. Ünnepeljük, hogy nemcsak a templom falai újultak meg, hanem megújult a templom népének önbizalma és életereje is – tette hozzá az Országgyűlés elnöke.