Köves Slomó szerint Brüsszelben támadnak zsidókra, nem Magyarországon© beol.hu

Köves Slomó szerint Brüsszelben támadnak zsidókra, nem Magyarországon

, 4 hír, oldalnézet

Köves Slomó a The Jerusalem Post hasábjain szállt vitába egy Ira Forman tollából korábban megjelent véleménycikkel, amely megkérdőjelezte az Európai Zsidó Szövetség egyik tanulmányát, ami szerint Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a zsidó közösség számára, illetve rejtett antiszemitizmussal vádolta Orbán Viktor miniszterelnököt és kormányát – írja a Magyar Nemzet.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség–Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija először is rámutatott, hogy a szerző nem csupán az Egyesült Államok kormányának antiszemitizmus elleni harcot vezető tisztségviselője volt 2013 és 2017 között, de előtte a Demokrata Párthoz köthető politikai lobbiszervezetet is vezetett. Emlékeztetett rá, hogy ez az időszak meglehetősen nehéz volt az európai zsidóság számára, hiszen

és a sort még lehetne folytatni.

– teszi fel a kérdést Köves Slomó az angol nyelvű izraeli napilapban. – Nem sokat – adja meg a választ. A 2016-os holokauszt emléknapon Barack Obama akkori amerikai elnök azt emelte ki az antiszemitizmus elleni harcuk nagy eredményeként, hogy Székesfehérváron megakadályozták, hogy szobrot állítsanak Hóman Bálintnak, „a ’30-as évek egyik harmadrangú politikusának”.