Kritikus a helyzet Stájerországban a rendkívüli időjárás miatt2Fénykép© hirado.hu

Kritikus a helyzet Stájerországban a rendkívüli időjárás miatt

, 5 hír, 2 oldalnézet

Továbbra is kritikus a helyzet Ausztria második legnagyobb tartományában, Stájerországban és Karintiában a rendkívüli időjárás, a havazás, illetve a nagymennyiségű eső miatt. Egy férfi életét vesztette, többen megsérültek a földcsuszamlások következtében és a lezúduló kőlavinától - írja az MTI.

Karintia egyik településén, Bad Kleinkirchheimben hétfőn egy lakóházat talált el a kőlavina; a lezúduló nagy mennyiségű kő az épület egy részét leszakította. A benne lakó 79 éves férfi életét vesztette. A lavinaveszély miatt a szomszédos házakból kiköltöztették a lakókat. A Salzburg tartománybeli Bad Gasteinben pedig éjszaka zúdult kőlavina egy lakóházra; magával sodorta az épületet, melynek maradványai egy alacsonyabban fekvő házra zúdultak. A két épületben egy-egy nő lakott; őket a tűzoltók szabadították ki a romok alól.

A Stájerországban található Stadl-Predlitz településen hétfőre virradóra a fenyegető földcsuszamlások és a nagy mennyiségű talajvíz miatt ötven embernek kellett elhagynia otthonát. A körzetet katasztrófaterületté nyilvánították. A község kisvasútja sem működik; a sínekben több száz méteres szakaszon jelentős kár keletkezett.