Különgéppel evakuál Vuhanból több tucat embert Ukrajna3Fénykép© hirado.hu

Különgéppel evakuál Vuhanból több tucat embert Ukrajna

, 7 hír, 2 oldalnézet

Kijev - Ukrajna evakuálja 48 állampolgárát és további 29 külföldi személyt a kínai Hupej tartomány székhelyéről, a koronavírus-járvány epicentrumából – jelentették ukrán hírforrások, amelyek szerint a SkyUp légitársaság különjárata szerdán meg is érkezett Vuhanba.

Dmitro Koval ukrán egészségügyi miniszterhelyettes szerda esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy az utasok már megkezdték a beszállást. Túlvannak az útlevél- és vámvizsgálaton, valamint két sorozat egészségügyi ellenőrzésen. Eddig nem találtak köztük fertőzöttet, de hozzátette, hogy még egy harmadik egészségügyi ellenőrzés is várjuk rájuk – írja az MTI.

Ukrajnába érkezve négy különböző létesítményben helyezik el megfigyelésre a Kínából evakuáltakat. Koval közölte: úgy döntöttek, hogy titokként kezelik a létesítmények hollétét a pánikkeltés elkerülése és az ukrán lakosság részéről eddig tapasztalt kedvezőtlen reakciók miatt. Biztosított ugyanakkor afelől, hogy mind a négy intézmény ellátták a szükséges gyógyszerekkel és felszerelésekkel.