Látványos fejlesztéseket valósít meg az Ökumenikus Segélyszervezet© delmagyar.hu

Látványos fejlesztéseket valósít meg az Ökumenikus Segélyszervezet

, 6 hír, 0 oldalnézet

Miközben elindult a 2020-as Országos Adventi Pénzadománygyűjtés, az Ökumenikus Segélyszervezet fontosnak tartja, hogy a tavalyi adományokból megvalósult fejlesztésekről is beszámoljon. Mint ismeretes, a szervezet az adventben érkező adományok kisebb részéből évről évre ünnepi segélyakciókat indít, míg nagyobb részét országos intézményhálózatának egész éves működtetésére, fejlesztésére fordítja.

A tavalyi adventi adományoknak köszönhetően újulhatott meg az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjának fűtésrendszere, megtörtént a kastélyosdombói szociális gazdaságának munkahelyteremtő fejlesztése, folyamatban van egy új térségi központ kialakítása a Gönci járásban, illetve zajlik az olaszliszkai Tanoda bővítése is.

Valamennyi fejlesztés közül leglátványosabb a szolnoki intézmény felújítása, melyhez pályázati források (Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozása) mellet a tavaly adventi adományok is jelentősen hozzájárultak. Az intézményben működő családok átmeneti otthona egy időben 40 bajbajutott gyermek és felnőtt talál ideiglenes menedéket.