Legyártották az első elektromos meghajtású buszt a Volánbusznak4Fénykép© vg.hu

Legyártották az első elektromos meghajtású buszt a Volánbusznak

, 12 hír, 0 oldalnézet

Ünnepélyes keretek között vehette át az első, saját tulajdonú, tisztán elektromos meghajtású autóbuszát a Volánbusz. A BYD K9UB típusú, zöld technológiával hajtott autóbusz a Komárom és Komárno közötti helyi közlekedésben teljesít szolgálatot, megkönnyítve az utasok számára a közszolgáltatások, munkahelyek és a turisztikai desztinációk biztonságos elérését Magyarország és Szlovákia között.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárca közleménye szerint az eseményen elmondta, hogy BYD esetében olyan kínai vállalatról beszélünk, amely az európai gyártásában kulcsszerepet szán Komáromnak, és a komáromi gyárának.

Hozzátette: a kínai vállalat magyarországi tevékenysége, valamint a folyamatos fejlesztések világosan mutatják a keleti nyitás politikájának sikerét. „Mi, nemzeti alapon soha nem voltunk hajlandóak különbséget tenni beruházók között” – hangsúlyozta. Hozzátette: „nekünk egy elvárásunk van a Magyarországon működő vállalatokkal szemben: tartsák be a magyarországi jogszabályokat.”