Lejárató videót készített az ellenzék a győri időközi választásra – állítja a Fidesz5Fénykép© origo.hu

Lejárató videót készített az ellenzék a győri időközi választásra – állítja a Fidesz

, 8 hír, oldalnézet

Emberek fenyegetésével és megtévesztésével választási csalást készített elő a január 26-ai időközi választásra a Pollreisz Balázs ellenzéki polgármesterjelöltet támogató DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP - jelentette be Fekete Dávid, a Fidesz győri szervezetének alelnöke szombaton a megyeszékhelyen. Az alelnök elmondta, hogy január 26-ai választás sorsdöntő lesz a város életében, mert a tét az, hogy folytatódhat-e "az elmúlt évek nyugodt városépítő munkája a kormánnyal közösen", jelöltjük, Dézsi Csaba András irányításával vagy "örökös háborúskodás" költözik a megyeszékhelyre.

Fekete Dávid, aki a város alpolgármestere is, a sajtótájékoztatón azt mondta: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízott személyek szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, "őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna". Ez a 2013-as bajai akcióhoz hasonló videó - tette hozzá.

Az embereknek, akik között vannak szellemi fogyatékkal élők, írástudatlanok és olyanok, akik nem is győriek, néhány ezer forintot ajánlottak fel a szereplésért, de volt, akit munkahelyének elvesztésével fenyegettek meg - közölte. A politikus hozzátette: a videót az időközi választás előtt szerette volna nyilvánosságra hozni a baloldal, hogy ezzel manipulálják a választókat, ezáltal az eredményeket. A közeljövőben feljelentést tesznek az ügyben - jelentette ki.