Leszállítják a vonatról és a Volánbuszról, aki nem visel maszkot7Fénykép© 24.hu

Leszállítják a vonatról és a Volánbuszról, aki nem visel maszkot

, 28 hír, oldalnézet

„Május 4. óta a közösségi közlekedési eszközökön mindenkinek kötelező az arc (száj és orr) eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel. Jelenleg még csak figyelmeztetik azokat, akik nem tartják be az előírást, szeptember 15-től viszont szigorúbb intézkedésekkel védik szabálykövető utasaik és munkavállalóik egészségét a helyközi közlekedési szolgáltatók. A hónap közepétől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat” – írta a szerdán megjelent közös közleményében a MÁV-START és a Volánbusz.

Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket.

Jövő keddtől fokozottan ellenőrzik a MÁV járatait, és az új vállalati szabályozás szerint a jegyvizsgálók komolyabban is fellépnek a szabályszegők ellen. Aki a felszólítás ellenére sem takarja el az orrát, száját, az utazásból való kizárást kockáztatja, a szabálytalanul utazót ugyanis leszállítják a vonatról. A MÁV-START nemcsak az utasokat, hanem a fedélzeten dolgozó személyzetet is ellenőrzi, rendszeresen felhívja a vasúton szolgálatot teljesítő munkatársai figyelmét is a helyes maszkviselés kötelezettségére – írták.