Létrejött a Budapest Fejlesztési Központ, Vitézy Dávid a vezérigazgató8Fénykép1Videó© index.hu

Létrejött a Budapest Fejlesztési Központ, Vitézy Dávid a vezérigazgató

, 16 hír, 4 oldalnézet

Megalapították a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a kormány Budapest-politika szakmai műhelyét, amelynek Vitézy Dávid volt BKK-vezér lesz a vezérigazgatója, közölte az MTI-vel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. Utóbbi irányítja majd a szervezetet az MTI szerint, Karácsony Gergely főpolgármester pedig hozzájárult a névhasználathoz.

- nyilatkozta Fürjes az MTI-nek, és hozzátette, hogy ha már Vitézy korábban nem vállalta a BKK vezetését, akkor felkérte, hogy szálljon be a városépítésbe az új Budapest Fejlesztési Központ vezetőjeként. A BFK nem új cégként jött létre, hanem a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja átalakításának részeként.

A BFK feladata többek között az lesz, hogy közreműködjön a városvezetésben, a közlekedéstervezésben, a várostervezésben, az önkormányzatokkal való együttműködés, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa támogatása és részben döntéseinek végrehajtása. Azt viszont fontos kiemelni, hogy a BFK nem vesz át önkormányzati feladatokat, nem változik a hatáskör és nincsenek is ilyen szándékai a kormánynak.