Levelet írt Varga Juditnak a Bujákon összevert anya3Fénykép© alfahir.hu

Levelet írt Varga Juditnak a Bujákon összevert anya

, 7 hír, 4 oldalnézet

„Ma Magyarországon olyan, mintha az agressziót díjaznák. Áldozat- és tanúvédelem járna, de semmit nem kapok” – írta Orosz Bernadett Varga Judit igazságügyi miniszternek. Orosz levelét a 168 Óra közli. A hatgyerekes anyát volt párja, egy nyugalmazott katona novemberben brutálisan megverte.

Értem én, hogy a legkisebb ellenállás mindenkor a védtelen, önálló jogállással még nem rendelkező gyermek. Majd a bántalmazott és megfélemlített anya. Személyes tapasztalatom szerint, intézményesített bántalmazás és semmittevés, áldozathibáztatás van Magyarországon. Miért nem biztosítják az alapvető jogaimat? Miért nem néznek embernek? Azonban európai uniós állampolgár is vagyok, akinek jogai vannak, ha erőszakos bűncselekmény áldozata lett.

Később felteszi a kérdést: miért nem működik ez a jogvédelem? „Az Alaptörvényben biztosított jogok nekem, egyedülálló hatgyermekes édesanyának nem járnak, akit majdnem halálra vert az elkövető?” Úgy véli, a legnagyobb ütést akkor kapta, amikor a rendőrség nem védte meg őt.