Libanon köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak2Fénykép© origo.hu

Libanon köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak

, 7 hír, oldalnézet

Köszönetét és nagyrabecsülését fejezte ki a magyar kormánynak Michel Aoun libanoni köztársasági elnök országa támogatásáért - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter hétfő délután az MTI megkeresésére Libanonból.

A miniszter a libanoni legfelsőbb bíróság elnöke, Jean Daoud Fahed meghívására érkezett a közel-keleti országba, annak alkalmából, hogy a bírói testület fennállásának századik évfordulóját ünnepli. A libanoni köztársasági elnök az ünnepi jubileumon a Nemzeti Cédrus Rend parancsnoki fokozatával jutalmazta meg Trócsányi Lászlót.A miniszter beszélt a Libanonnak nyújtott magyar támogatásokról, kiemelve ezek közül azt a templomfelújítási programot, amelyhez a magyar kormány 463 millió forinttal járul hozzá, 33 templom felújítását vállalva ezáltal.

A találkozón a köztársasági elnök arról beszélt, hogy Libanon és Magyarország azon országok közé tartoznak, amelyek identitásukat fontosnak tartják, és a továbbiakban is meg kívánják őrizni - mondta Trócsányi László, hozzátéve, hogy Michel Aoun nagy megértéssel fogadja és támogatja Magyarország migrációs politikáját.