Lövéseket hallottak szemtanúk Guaidó tüntetésén10Fénykép© hirado.hu

Lövéseket hallottak szemtanúk Guaidó tüntetésén

, 22 hír, 2 oldalnézet

Lövéseket lehetett hallani a Juan Guaidó venezuelai parlamenti elnök vezette ellenzéki tüntetéseken, egy caracasi légi támaszponton, ahol tűzpárbaj alakult ki a Guaidót kísérő, katonai egyenruhát viselő emberek és a hivatalban lévő venezuelai államfő, Nicolás Madurót támogató katonák között – jelentette kedden a Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva.

A forrás szerint a katonák éles lőszert vetettek be. A lövöldözés hírét megerősítette az AFP francia hírügynökség egyik újságírója. A rendőrök könnygázt vetettek be a tüntetők ellen, akik Guaidó felhívására utcára vonultak annak érdekében, hogy támogassák a Maduro elleni lázadásban részt vevő katonákat a La Carlota légi támaszpont közeli Altamira negyedben – jelentette a francia hírügynökség.

A dpa német hírügynökség szerint azok a katonák, akik Guaidó oldalára állnak, kék színű kendővel jelzik ezt. Eközben Guaidó már elhagyta a légi támaszpontot a Reutersnek megszólaló szemtanúk szerint. Az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Guaidó kedden a Twitterre felrakott videofelvételében kijelentette: elkezdődött Nicolás Maduro „hatalombitorló” venezuelai elnök eltávolításának utolsó szakasza.