Magyarországon fejlesztik a Morgan Stanley felhőjét4Fénykép© hirado.hu

Magyarországon fejlesztik a Morgan Stanley felhőjét

, 11 hír, 0 oldalnézet

A budapesti kirendeltségünkön dolgozók fele informatikai szakember, akik a befektetési bank alapfolyamataiért és a digitális fejlődésért felelősek, jelenleg a felhőalapú megoldások integrációján dolgozunk – mondta a Világgazdaságnak Dave Atheis, a Morgan Stanley magyarországi technológiai részlegének vezetője.

A tizennégy éve 30 fővel induló elemzési csoport mára 2000 fős kirendeltséggé nőtt,

amelyben számos informatikai fejlesztést végeznek, a világelsőnek számító részvénykereskedési üzletág online platformját is Budapesten fejlesztik. Dave Atheis hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia és az automatizáció ugyan kivált munkafolyamatokat, ezzel a dolgozók magasabb hozzáadott értéket termelhetnek. A kockázatmenedzsment, a belső audit és a treasury területén a legkisebb a lehetőség az automatizációra, valamint az informatika és a tanácsadás sem helyettesíthető robotokkal.

Tíz éve a „felhasználói szinten értek az informatikához” mondat többnyire azt jelentette, hogy valaki tud nyomtatni, e-mailt küldeni, szövegszerkesztőt használni, ma már az ennél mélyebb informatikai tudás a pénzügyben előnyt jelent, az elemzői és modellezési pályákon pedig létszükséglet – tért át a digitális oktatás fontosságára a Morgan Stanley magyar irodájának technológiai vezetője.