Magyarországon is a véghajrába érkezett a kampány3Fénykép1Videó© hirado.hu

Magyarországon is a véghajrába érkezett a kampány

, 4 hír, oldalnézet

Mint ismeretes, a kormányzó párt európai parlamenti kampányprogramja mindössze hét mondatból áll; röviden szólva tovább kell harcolni a bevándorlók és Soros György ellen. De miért kellene harcolni? Hiszen az Európába érkező bevándorlók száma folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban, és Magyarország határait senki sem veszélyezteti.

Kampánytémaként miért nem arról beszél a kormány, hogy ez évben miért csökken felére a reálbér-növekedés a két évvel korábbihoz képest, vagy mit jelent pontosan a konvergencia programban szereplő talányos szöveg, miszerint „a nyugdíjkiadások jelentősen lassabb üteme várható hosszabb távon”?

A populisták általában nem kedvelik a tényeket, a konkrétumokat; erősségük viszont az, hogy mindig azt mondják, amit az emberek éppen akkor hallani szeretnének, és előszeretettel nevesítik az aktuális bűnbakokat is (ezek jellemzően azok, akik nem értenek velük egyet). A felelősségtől viszont úgy félnek, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért a hét pont csak irreleváns lózungokat tartalmaz, de az emberek mindennapjait meghatározó fontos kérdésekről egy árva szó se esik.