Már bárki jelentkezhet a mesterséges intelligencia képgenerátor használatára© kemma.hu

Már bárki jelentkezhet a mesterséges intelligencia képgenerátor használatára

, 4 hír, 0 oldalnézet

Mondhatni pillanatok alatt népszerűek lettek az utóbbi időben a művészi képeket generáló mesterséges intelligencia rendszerek. Többek között a Midjourney-ről, a Google Imagenről, illetve a DALL-E-t fejlesztő Open AI-ról van szó.

Leegyszerűsítve: ezek a programok angol nyelvű szöveges utasítások alapján „festenek”, „fotóznak” képeket az általunk meghatározott művészek stílusában. A korábban is létező, hasonló rendszerektől eltérően a maiak több órás gépidő helyett csak pár másodpercet vesznek igénybe a generáláshoz. Nem csak ezért korlátozták a felhasználók számát, hanem azért is, mert az eddigi tapasztalatok szerint az internetes adatbázisaiból tanuló mesterséges intelligencia gyorsan elsajátította a rosszat, egyhamar rasszista, vagy ízléstelen alkotásokra ragadtatta el magát.

Most viszont a Midjourney után az Open AI is nyitott: bárki jelentkezhet bétatesztelőnek. Állítólag már most millió fölött van a regisztrálni kívánók száma, de azt ígérik, érdemes kattintani, mert egy hónapon belül elérhető lesz az első milliónak.