Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok2Fénykép© blikk.hu

Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok

, 4 hír, 0 oldalnézet

Már csak holttesteket találtak a romok alatt a török mentőcsapatok a pénteki délkelet-törökországi földrengés után, noha reménykedtek abban, hogy túlélőkre bukkanak. Ezzel a természeti csapás halálos áldozatainak száma 35-ről 41-re emelkedett - derült ki hétfőn a török katasztrófavédelem (AFAD) hivatalos Twitter-fiókján megosztott bejegyzéséből.

Az AFAD beszámolt arról, hogy az élve kimentettek száma az előző nap óta változatlanul 45 maradt. Az AFAD vezetője, Mehmet Güllüoglu szintén hivatalos Twitter-fiókján azt közölte, hogy az ismereteik szerinti utolsó holttestet is megtalálták, ugyanakkor a romok átvizsgálása még folytatódik.Az első nagyobb rengés pénteken helyi idő szerint 20 óra 55 perckor rázta meg Délkelet-Törökországot. A földmozgás hipocentruma az Elazig tartománybeli Sivrice település közelében, 6,75 kilométeres mélységben volt.

A természeti csapás után további 1607 sérült jelentkezett kórházi ellátásra.

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter, a három napja Elazigban tartózkodó tárcavezetők hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy 86 sérültet ápolnak továbbra is a kórházakban, 18-at közülük intenzív osztályon, de egyikük sincs életveszélyben.