Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők6Fénykép© index.hu

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők

, 9 hír, 0 oldalnézet

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a többgenerációs családi házaknál annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 megajoule (MJ), legalább 1729 köbméter kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után.

Hozzátették, a kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe, ennek feltétele, hogy a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványt kell eljuttatni az MVM Next részére.

A közlemény szerint a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a tetőtér-beépítéssel vagy emeletráépítéssel létrehozott új lakásnál az új lakáshoz kapcsolódó lakáscélú állami támogatásról szóló támogatói okirat bemutatásával lehet igényelni, amelyet szintén az MVM Next honlapjáról letölthető nyomtatvánnyal együtt kell beküldeni.