Már több mint 2000 milliárd forintért vásárolt állampapírt a lakosság2Fénykép© origo.hu

Már több mint 2000 milliárd forintért vásárolt állampapírt a lakosság

, 6 hír, oldalnézet

Egyre népszerűbb a Magyar Államkincstár ingyenes állampapír szolgáltatása, amellyel tavaly több mint háromszor annyian vásároltak állampapírt, mint 2013-ban. Ez idő alatt a kincstári ügyfelek állampapír állománya a négyszeresére nőtt - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Ha állampapír, akkor Magyar Államkincstár - szögezte le az államtitkár. Egyre többen választják a Kincstár állampapír forgalmazással kapcsolatos szolgáltatásait. Míg 2013-ban 130 ezer aktív értékpapírszámlát vezetett a Kincstár a lakossági ügyfelei részére, addig 2019-ben már több mint 450 ezret. A lakossági ügyfelek értékpapírszámláján tartott összeg még ennél is nagyobb mértékben emelkedett: a Kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír állománya 2013-as az 500 milliárd forintról tavaly 2000 milliárd forintra nőtt - ismertette az adatokat Tállai András.

A lakossági állampapírok vásárlása a magyar emberek számára előnyös, és hazánk stabilitását is erősíti - összegezett az államtitkár. Felidézte, hogy jelenleg az egyik legjobb befektetés a magas kamatozású Magyar Állampapír Plusz (MÁP+), ugyanis öt év alatt összességében 27 százalék feletti hozamot biztosít.