Márki-Zay hamar varázstalanodni fog2Fénykép© kemma.hu

Márki-Zay hamar varázstalanodni fog

, 6 hír, 0 oldalnézet

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hódmezővásárhelyi polgármester nyerte a baloldali előválasztás második fordulóját. A szavazatok nagyjából hatvanszázalékos feldolgozottságánál Márki-Zay a leadott voksok 58 százalékát szerezte meg. Dobrev Klára, a DK jelöltje tegnap este nyolc órakor elismerte vereségét, és gratulált Márki-Zaynak, akit mindenben támogat – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Életbe lép a Gyurcsány–Márki-Zay-paktum – reagált Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, hozzátéve: a baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse. Márki-Zay nyilatkozata egyértelművé teszi, hogy Gyurcsány rajta keresztül térne vissza a hatalomba, a helyzet tehát változatlan – hangsúlyozta.

A Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója hangsúlyozta: Márki-Zay egy darabig még a mézesheteit töltheti, hiszen győzelmével valóban nagyot lépett előre, ám nagyon hamar ki fog derülni, hogy neki is alá kell írni a hat párttal, magával Gyurcsány Ferenccel, így ő is a bukott baloldal kirakatemberévé válik.